D

De leukste eilanden voor een vakantie met baby’s en kleine kinderen

Eilanden zijn de meest ideale vakantiebestemmingen voor gezinnen met jonge kinderen. Uitstapjes kun je afwisselen met ontspannen dagen aan het strand, je kunt gaan eilandhoppen of zelfs met een huurauto van plek naar plek trekken. De afstanden zijn vaak beperkt en de omgeving indrukwekkend.

Behalve de bekende eilanden in de Caribbean waar je al snel aan denkt, zijn er nog veel meer (tropische) paradijsjes zonder malaria(!) die heel kindvriendelijk zijn, zoals bijvoorbeeld Bali, de Seychellen en Nieuw-Zeeland. Of je nu kiest voor een ontspannen vakantie of een avontuurlijke roadtrip: op eilanden is alles mogelijk. Ik vertel je graag over mijn favoriete eilandbestemmingen en waarom juist deze eilanden zo leuk zijn voor een vakantie met je kleine kinderen.

Het eiland van de goden: Bali heeft de perfecte combinatie van natuur, cultuur en strand

Bali is het perfecte vakantie-eiland voor mensen die meer willen dan alleen zon, zee en strand. Naar Bali ga je vooral voor de geweldige sfeer, de vriendelijke mensen, de prachtige rijstvelden en de bijzondere cultuur. Tijdens een rondreis op Bali kun je op verschillende plaatsen verblijven, zodat je een goed beeld krijgt van het eiland. Het leuke is dat je vanuit die locaties korte uitstapjes kunt maken in de omgeving en in de middag voldoende tijd heb om lekker te spelen en ontspannen aan het strand of bij het zwembad. De accommodaties zijn uitstekend, er zijn voldoende mogelijkheden voor familiekamers of kamers met tussendeur en jij en je kinderen zullen je hier zeer welkom voelen. Ben je bang dat het te toeristisch is? Natuurlijk ben je er niet alleen, maar zelfs nu zijn er nog mooie plekken te vinden buiten de gebaande paden!

Eén groot natuurpark: Nieuw-Zeeland is ideaal voor een  roadtrip met je kinderen

Een eilandbestemming waar het niet primair om zon, zee en strand gaat vind je in Nieuw-Zeeland. Het Zuidereiland is één groot natuurpark. Gletsjers, meren, besneeuwde bergtoppen, duizenden schapen en thermale baden; je kunt het allemaal zien op een relatief klein oppervlak. De kustlijn is net zo gevarieerd. Je vindt hier mooie stranden, maar ook fjorden, walvissen, dolfijnen en pinguïns, kleine stadjes en een ruige kustlijn. En een reis naar Nieuw-Zeeland kun je natuurlijk altijd combineren een stop-over in bijvoorbeeld het tropische Singapore, Bali of een eiland in Thailand voor meer zon, zee en strand.

Benieuwd hoe ik mijn reis met een baby naar Nieuw-Zeeland heb georganiseerd? Lees mijn bericht dat ik hierover heb geschreven.

Paradijselijke stranden: de Seychellen zijn perfect voor een eiland-hop vakantie met  kinderen

Op zoek naar de mooiste stranden van de wereld? Deze vind je op de Seychellen. Wit zand, palmbomen en vooral: stranden die je nog voor jezelf alleen kunt hebben. De eilanden van de Seychellen zijn een absolute droombestemming en bovendien heel geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Om de Seychellen goed te kunnen “ervaren” raden we aan om meer eilanden te bezoeken. Ieder eiland heeft zijn eigen unieke sfeer. Op de Seychellen heb je de keuze uit zeer luxe resorts, privé villa’s, maar ook eenvoudige “hutjes” op het strand. Ondanks het imago van dure’bestemming hoeft een reis naar de Seychellen helemaal niet onbetaalbaar te zijn. De ervaring van ‘er mogen zijn’ is dat zeker wel!

Benieuwd naar mijn ervaringen met kleine kinderen op de Seychellen? Lees mijn eerdere artikel over een van mijn reizen naar de Seychellen .

Ook met je kleine kinderen op vakantie naar een eiland?

Deze, en nog veel meer eilanden, heb ik met mijn eigen kleine kinderen uitgetest als reisbestemming. Ik heb mijn kinderen bijvoorbeeld ook al meegenomen naar onbekendere eilanden in de Caribbean, zoals Tobago, Grenada en de Grenadines, het bekendere Curaçao, maar ook dichter bij huis naar bijvoorbeeld Mallorca. En al deze eilanden zijn, afhankelijk van je zoekt, leuk om te bezoeken voor een fijne gezinsvakantie.

Kijk jij er ook naar uit om je kinderen mee te nemen naar een mooie eiland? Neem dan contact met me op. Ik werk graag een mooi reisvoorstel voor jullie uit!