6

6 dingen die je niet mag missen in Rio de Janeiro

Op reis in Brazilië? Een bezoek aan Rio de Janeiro is natuurlijk een ‘must’. Hier mijn top 6 van bekende en misschien minder bekende plekken die je hier in ieder geval zou moeten bezoeken.

Bezoek de beroemdste stranden van de wereld
Oké, deze ligt voor de hand, maar je kunt Rio natuurlijk niet verlaten zonder de stranden van Copacabana en Ipanema met je eigen ogen gezien te hebben. Of je nu kilometers lang wilt flaneren langs de boulevard, de hippiemarkt bij Ipanema (op zondag) bezoekt, je handdoek neerlegt op het strand zodat je al zonnebadend kunt genieten van de suikerbroodberg, kijkt hoe mensen fanatiek beachvolley spelen (of zelf een poging waagt), een verfrissende duik neemt in de golven of gewoon een biertje of caiparinha pakt op een plastic kuipstoeltje langs de boulevard: het strand is voor iedereen in Rio de plek om samen te komen en te ontspannen.

Jardim Botanical
De botanische tuin van Rio, zowel populair bij toeristen als de lokale bevolking, is een mooie plek voor een wandeling. De bekendste blikvanger is natuurlijk de laan met de koningspalmen, maar er is bijvoorbeeld ook een leuk café bij de ingang (tip: dit is een populaire plek voor een brunch in het weekend), een orchideeëntuin, een Japanse tuin, immense waterlelies en veel kruiden en specerijen. Tussen de 5500 verschillende planten/bomen zit vast iets dat je nog nooit eerder gezien hebt. Het park is niet gratis toegankelijk (indicatie: BRL 15 per volwassene)

Lunch in het paleis bij Park Lage
Niet ver van de botanische tuin ligt Park Lage. Een publiek (gratis) park waar je heerlijk kunt wandelen. Niet te missen hier is het paleis waar nu een café in zit. Een heerlijke plek voor een lunch in Rio.

Corcovado – Christus de Verlosser
Het bekendste icoon van Rio is écht overal aanwezig. Vanaf veel plekken in de stad kun je het beeld van Christus de Verlosser in de verte, hoog op de berg Corcovado, over de stad zien waken. Er naar toe gaan is zeker de moeite waard. Als je het beeld vanuit de stad kunt zien, kun je vanaf het beeld de stad natuurlijk ook goed overzien. Het is een drukke toeristische trekpleister, maar alles is goed georganiseerd en veilig. Neem een taxi (of georganiseerde tour) naar boven (lopen is niet veilig, hoewel je met een gids wel vanaf Park Lage door het tropische bos naar boven zou kunnen wandelen). Bij het informatiecentrum koop je een ticket (dus niet bij een van de mannetjes die je als je op het parkeerterrein bent probeert kaartjes te verkopen!). Vanaf het informatiecentrum ga je met busjes verder naar boven en het laatste stukje loop je zelf de trappen op. Het is dé toeristische trekpleister van Rio en dus druk, maar desondanks bijzonder. Probeer in de ochtend te gaan, dan is het meestal helder buiten en heb je een mooi zicht over de stad.

Santa Teresa
Misschien wel de leukste wijk van de stad! Op een heuvel, met mooi uitzicht rondom ligt deze oude, koloniale wijk. De oude tramlijn waarmee je tussen de wijk City en Santa Teresa kunt reizen en de trappen naar Lapa zijn heel bekend, maar ook het park das Ruínas waar je vanuit een oude ruïne een mooi uitzicht over de stad hebt zijn de moeite waard. Een ideale plek als uitvalsbasis om de stad te verkennen met voldoende leuke barretjes en restaurantjes die je ’s avonds veilig zonder taxi kunt bezoeken in de omgeving. Klik hier voor meer info over Santa Teresa.

Doe als de locals
Het strand is misschien wel het allerbelangrijkste in het leven van iedereen in Rio. En behalve de beroemde stranden heb je natuurlijk ook minder bekende of kleinere stranden die je kunt bezoeken. Ga bijvoorbeeld naar park Flamengo langs de kust, vooral populair in de weekenden waar families dan komen sporten en barbecueën. Of ga naar de wijk Urca, waar gezinnen genieten van het kleine strand in een rustige baai. Verderop langs de kust komt men aan het einde van de dag of ‘s avonds een biertje halen bij hotspot “Bar Urca”, die deze zittend op een muurtje aan de kade, opgedronken wordt. Een leuke manier om een deel van de stad te zien waar toeristen in veel minder grote aantallen komen.

Ook naar Rio en Brazilië?
Lees ook mijn bericht over Santa Teresa en berichtjes over andere delen van het land. Wil je reizen in mijn voetsporen? Neem contact met mij op, ik werk graag een voorstel voor je uit op basis van mijn ervaring en persoonlijke wensen!

CategoriesLatijns-Amerika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *