Tijdens onze rondreis door Panama werden we in ons hotel in Pedasí (Casa Lajagua) iedere ochtend verwend met een heerlijke smoothie. We mochten meekijken hoe deze werden gemaakt en sindsdien maken we ze thuis ook regelmatig. Wil je ook van een heerlijke smoothie genieten? Ze zijn heel eenvoudig te maken als je een blender hebt.

Wat heb je nodig voor 4 glazen?
Verse bananen (2 stuks) en fruit in stukjes, ingevroren.
In het basisrecept zat ananas, mango en papaja, maar je kunt hier natuurlijk mee variëren. Heel lekker, en wat Nederlandser, is het bijvoorbeeld als je de papaja vervangt door aardbei, maar ik gebruik ook wel eens blauwe bessen of gemengd rood fruit.

Hoe maak je het?
Vul de blender tot ca. 2/3 met de bananen en het bevroren fruit. Voeg koud water toe tca. 2/3 van het fruit. De blender Laten draaien. Tussendoor roeren om de bevroren stukjes fruit goed onderin te laten komen. De smoothie is na enkele minuten (als je stopt met blenden pruttelt het een klein beetje) klaar om te drinken. Direct uitschenken en genieten maar!

Tip: als er tropisch fruit in de aanbieding is, of als we gewoon wat over hebben, koop ik het, snijd het in stukjes en vries het in. Zo hebben we altijd een voorraadje liggen om een lekkere smoothie te kunnen maken.

Enne: een smoothie is natuurlijk niet alleen lekker als ontbijt, maar ook ideaal voor wat extra energie voor een sporttraining, als tussendoortje op een zomerse dag, etc.

CategoriesLatijns-Amerika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *