M

Meivakantietip: de mooie Amalfikust in Italië

 

 

Italië is een bestemming waar ik altijd blij van wordt en vanaf mijn jeugd, waar ik vele vakanties aan de Italiaanse meren heb doorgebracht, heb ik heel veel verschillende delen van het land bezocht. Een van de mooiste plekken vonden we toch wel de Amalfikust ten zuiden van Napels. Prachtige kleine baaitjes voor ontspannen lunches op het strand, maar ook de Vesuvius en Pompeï relatief dichtbij. In juli en augustus is het hier megadruk, maar tijdens de meivakantie is het vaak heerlijk weer en nog lekker rustig. Wat mij betreft is deze periode hét moment voor een bezoek aan dit mooie stukje Italië.

Wij vlogen op Napels en brachten de eerste dag in deze stad voor. Hier liepen we door de stad en aten we natuurlijk een Pizza Napoli. Omdat de koffers helaas niet aangekomen waren door een storing in de bagageafhandeling bij KLM hadden we nu ook mooi de tijd om een paar onmisbare dingen aan te schaffen. Maar het eigenlijke doel van de vakantie was Amalfi, dus na de eerste dag vertrekken we met onze huurauto naar de kust. Onderweg lunchten op een mooi plekje aan het strand, een voorproefje van wat we de komende week dagelijks zullen doen.

Ideaal met de kinderen: de vrijheid van een eigen huis

We verblijven in een privé huis, net even van de kust. Lekker rustig en als we wat willen eten hebben we de keuze: we koken zelf iets, we rijden naar het strand of we gaan juist richting de kleine dorpjes in de bergen waar je voor bijna niets de heerlijkste pizza’s kunt krijgen. Ontbijten doen we op ons eigen terras met uitzicht op zee. Naast het huis is een klein grasveldje waar de kinderen lekker kunnen spelen en binnen hebben de kinderen en wij een eigen slaapkamer, naast natuurlijk de gezamenlijke woonkamer/keuken. Het weer is top: elke dag zo’n 25 graden met een lekker zonnetje.

Zwemmen op de mooiste plekjes

Met de auto trekken we er op uit om te gaan zwemmen bij de mooie baaitjes die je hier hebt. We nemen de weg langs de kust, zien een mooi plekje, parkeren de auto, pakken de trappen naar beneden en gaan naar het strand. We komen echt op de mooiste plekken. Ook zijn er overal goede restaurantjes, aan de (kiezel)stranden of op de rotsen gebouwd. Het enige dat we hier niet leuk vonden was de stad die haar naam aan het gebied heeft gegeven: Amalfi. Het is een typische Italiaanse kuststad: te druk en te duur naar onze mening. We lopen er een snel rondje en gaan dan weer weg.

Naar de Romeinse stad Pompeï

De enige dag dat het weer een beetje tegenzit bezoeken we Pompeï. Een leuke afwisseling en natuurlijk een indrukwekkende ervaring. Terwijl je door de oude, goed bewaard gebleven stad loopt krijg je een goed beeld van het leven in de tijd van de Romeinen, maar het zijn vooral de versteende mensen die indruk maken op de kinderen.

Hoe hebben wij onze reis geregeld?

We hebben vluchten en een huurauto geboekt en daarbij een huis gehuurd met uitzicht over de kust. Ook qua hotels en zelfs agriturismo’s heb je voldoende mogelijkheden, dus er is altijd iets te vinden wat bij jullie past. Het bezoek aan Pompeï hebben we zelf gepland. Heb je geen tijd of zin om het zelf te regelen en vind je het prettiger om je reis te laten organiseren? Ik kan jullie hier uiteraard bij helpen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *