1

10 dingen die nooit ontbreken in mijn koffer

10 dingen die onmisbaar zijn in mijn koffer

Als je vaker op reis gaat heb je ongetwijfeld favoriete dingen die niet mogen ontbreken in je bagage. Ik heb deze natuurlijk ook. Tijdens onze vele reizen met de kinderen bleken ze iedere keer weer onmisbaar.

Als Travel Manager krijg ik ook regelmatig de vraag van andere gezinnen hoeveel bagage ze mee mogen nemen op de vlucht en of het wel lukt met 20 kilo per persoon en minder voor een baby zonder stoel. Mijn antwoord: natuurlijk! Want zoveel heb je helemaal niet nodig op vakantie met je kinderen. Natuurlijk neem je extra dingen mee voor je baby (een buggy, draagzak, luiers, flesjes, etc.), maar je hoeft echt niet met 6 koffers op reis te gaan. En bijna overal op de wereld kun je de dingen die je bent vergeten maar toch nodig hebt gewoon kopen. Wel zijn er een aantal dingen die echt nooit ontbreken in mijn koffer:

  1. Zonnemelk met een hoge beschermingsfactor – geen toelichting nodig natuurlijk. Neem ook een kleine tube mee het vliegtuig in zodat je direct als je het vliegtuig uitkomt al kunt smeren!
  2. Tube vallen en stoten zalf/arnica – ook, of misschien wel juist, op vakantie zit een ongelukje in een klein hoekje. Deze zalf helpt perfect bij (tegen) bulten en blauwe plekken.
  3. Tube echinacea creme – voor diezelfde ongelukjes, maar dan als perfect middel tegen (schaaf-)wondjes. Ik gebruik het zelfs bij zonne-uitslag.
  4. EHBO setje met pleisters, een paar steriele gaasjes, rolletje verband, (kinder-)paracetamol, pilletjes tegen reisziekte, ORS, pilletjes tegen wormen, pilletjes tegen keelpijn, een uitzegsetje voor insectenbeten en een tekenpen. Het past allemaal in een klein tasje (inclusief de arnica en echinacea creme) en heb ik altijd in mijn tas zitten.
  5. Hammandoeken – we gebruiken deze als handdoek, strandlaken, omslagdoek, ter bescherming tegen de zon, als dekentje, picknickkleedje en nog veel meer. Lichtgewicht, lekker zacht, droogt goed en neemt nauwelijks ruimte in je koffer in beslag
  6. USB-wereldstekker – liefst voor meerdere USB’s tegelijk. Wij gebruik deze ook gewoon in Nederland, omdat je tegenwoordig bijna alles met een USB kunt opladen en we hiermee meerdere apparaten tegelijk kunnen opladen.
  7. USB-autolader – om telefoons en ipads te kunnen opladen tijdens autoritten. Thuis waarschijnlijk standaard in je auto, maar in een huurauto zeker niet altijd in de basisuitrusting.

 

Als je reist met baby/peuter:

  1. plastic stapelbakjes – deze kun je in elkaar doen, een toren mee bouwen, gebruiken als zandvormpjes om taartjes te bakken, mee in het water te spelen, enz. Niets zo multifunctioneel op vakantie als dit speeltje.
  2. Zwemluiers (liefst uitwasbaar) – deze kun je ter plaatse lang niet altijd kopen!

 

Als je reist met kleuters/kleine kinderen:

  1. kleurboeken/kleurplaten/vakantiedoeboeken/kinderpuzzelboekjes – ideaal voor een rustmomentje zonder schermpjes als je in een restaurant moet wachten op je eten.

Heb jij nog toevoegingen? Laat gerust een reactie achter!

CategoriesNiet gecategoriseerd
Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *