S

Seychellen – meer dan alleen strand

Seychellen_met_kinderen

Natuurlijk, de mooiste stranden van de hele wereld vind je op de Seychellen. En ja, deze zijn zoals je ze verwacht: wit zand, helder turkooisblauw water, granieten rotsen en volop palmbomen. Maar er is veel meer! Wij houden eigenlijk helemaal niet zo van strandvakanties, maar toch zijn de Seychellen favoriet bij iedereen uit mijn gezin. Waarom? Omdat je er veel meer kunt dan de hele dag op het strand liggen. Deze 5 dingen wil je zeker doen tijdens je vakantie met kinderen of tieners op de Seychellen.

S

oft adventure: ga eilandhoppen

Verblijf op 3 of 4 eilanden en bezoek tussendoor nog een paar eilanden extra. Reis van het ene eiland naar het andere eiland per ferry, met een klein vliegtuigje of een helikopter en ervaar hoe verschillend de eilanden zijn. Op deze manier wordt je reis nooit saai!

eilandhoppen_per_vliegtuig

eilandhoppen_met_kinderen

V

erken het groene binnenland

Maak wandelingen naar afgelegen strandjes waar je niet met de auto kunt komen, fiets door de groene jungle van La Digue naar de andere kant van het eiland of bezoek Vallee de Mai en leer alles over de bijzondere Coco de Mer, waarvan de vrucht op enorme vrouwenbillen lijkt. Het binnenland van de Seychellen is tropisch groen en zo ontzettend mooi dat je echt niet alleen op het strand moet blijven zitten.

kinderen_met_kokosnoten_Seychellen

kind_op_fiets_Seychellen

S

prokkel je maaltijd bij elkaar op de avondmarkt

Een keer per week heb je in Beau Vallon een gezellige avondmarkt waar je voor weinig geld een heerlijk maaltje bij elkaar kunt sprokkelen. De markt gemist? Ook op andere dagen staan er (betrouwbare) eetstalletjes waar je bijvoorbeeld een verse vis van de barbecue kunt kopen. Maar je kunt ook eenvoudige maaltijden halen bij lokale take-away restaurantjes of je eet in een gezellig huiskamerrestaurantje. Er zijn genoeg mogelijkheden om, net als de locals, heerlijk en eenvoudig te eten. En anders kun je altijd nog lekker vers fruit halen bij een fruitstalletje langs de weg, verse vis kopen bij de vissers op het strand of boodschappen inslaan op de markt van Victoria. Eet smakelijk!

kinderen_op_markt_Seychellen

markt_seychellen

E

en dagje op het water

Als je op een eiland zit, de zee zo aantrekkelijk is en je om je heen nog veel meer prachtige eilanden ziet is het bijna onmogelijk om de drang te weerstaan om nóg meer eilanden te bezoeken. Dus stap op een boot en ga bijvoorbeeld naar de verschillende eilanden in het St. Anne Marinereservaat vanaf Mahé, de eilanden Curieuze en St. Pierre vanaf Praslin en Coco Island vanaf La Digue. Tussendoor is het heerlijk toeven in het zonnetje op een boot, zo af en toe even snorkelen, reuzenschildpadden bekijken of genieten van een barbecue op het strand. Hoe vakantie kan vakantie zijn?

bootocht_met_kinderen_Seychellen
Haven op het eiland La Digue

 

M

aak een ‘roadtrip’ over de eilanden

Oké, een roadtrip is misschien wat overdreven, maar op Mahé en Praslin kun je prima met de auto het eiland verkennen. Wij vinden het heerlijk om de kronkelweggetjes door het groene binnenland te nemen en onderweg te stoppen om te genieten van het uitzicht. Favoriet bij mijn kinderen: de auto parkeren bij een verlaten strandje om even te snorkelen en voetballen voordat we weer verder rijden. Ook leuk: nog even wandelen door de jungle of een botanische tuin en op de terugweg met je voetjes in het zand te genieten van een lekker sundowner voordat je weer terug naar ‘huis’ rijdt.

Uitzicht op Port Launay, Mahé

 

B

onus: combineer de Seychellen met een andere plek!

Lijkt een verblijf op de Seychellen je heerlijk maar toch iets te ‘ontspannen’? Dan voeg je toch gewoon een tweede bestemming aan je vakantie toe! Combineer de Seychellen bijvoorbeeld met een safari in Zuid-Afrika, Tanzania of Kenia of een bezoek aan een actieve vulkaan op het eiland La Réunion. Ook dat heb ik al eens gedaan, dus ik help je graag bij het uitwerken van een mooi voorstel!

 

Neem contact met mij op als je wilt weten of de Seychellen ook iets voor jou kunnen zijn.

Tip:

Reis je met een baby of heel kleine kinderen? Ook dan zijn de Seychellen ideaal. Hier lees je waarom.