V

Voorbeeldreis Sri Lanka – met baby en kleine kinderen

 

Sri Lanka is een heerlijke bestemming voor gezinnen, maar ik ben ook wel wat kritisch. Veel reizen gaan in een hoog tempo waarbij je veel ziet en doet, maar ook lange reisdagen hebt en op veel verschillende plekken verblijft. Dat kan ook anders! Speciaal voor een gezin met baby en peuter stelde ik een rustige rondreis samen waarbij je nog steeds veel kunt zien en doen, maar ook veel meer rust hebt en de mogelijkheid om zelf dingen te plannen.

 

Variatie genoeg in Sri Lanka. De ene dag beklim je vele traptreden op weg naar de top van een hoge rots, de volgende dag kun je genieten van een safari, wandel je tussen theeplantages, struin je door de straatjes van het oude Nederlandse fort of breng je een paar uur ontspannen op het strand door. In Sri Lanka kun je in een relatief korte tijd veel verschillende ervaringen opdoen, ook als je op een beperkt aantal plekken verblijft. Het nadeel van veel reizen is dat de hele reis vooraf gepland is en het reisschema best intensief is. En met de allerkleinsten is dat vaak wel heel vermoeiend.

 

Ook in een rustiger reistempo is Sri Lanka goed te bezoeken. Daarmee is een reis over dit eiland ook geschikt voor gezinnen met baby’s en kleine kinderen. En voor eigenlijk iedereen die graag rustig aandoet tijdens zijn vakantie. Ik heb hierbij gekozen voor een aantal plekken, waarvandaan je verschillende uitstapjes kunt maken. Ter plaatse heb ik ook ‘vrije dagen’ aangehouden zodat je kunt doen waar je zelf zin in hebt. Naar het strand, de hele dag bij het zwembad liggen of juist iets actievers. Alles kan, het is maar net waar je op dat moment zelf zin in hebt.

Highlights van je reis met baby’s en kleine kinderen naar Sri Lanka

  • Rustig reistempo: minder reisdagen, langer op één plek
  • Vervoer per auto of minibusje met chauffeur/gids en gebruik van autostoeltjes
  • Veel vrijheid om ter plaatse in te vullen wat je gaat doen (of juist niet)
  • Comfortabele kleinschalige accommodaties met familiekamer op centrale locaties
  • Voldoende tijd voor ontspanning aan strand of zwembad

 

Vluchten

Er zijn verschillende manieren om op Sri Lanka te komen, maar mijn favoriete vlucht voor gezinnen is met Emirates via Dubai. In dat geval kun je een reis zo plannen dat je gunstige aankomst- en vertrektijden hebt. Je kunt zelf je vlucht boeken, maar ik kan dat natuurlijk ook voor jullie doen.

 

Beste reisperiode

Deze reis kun je het hele jaar maken, hoewel de stranden aan de zuid- en westkust zijn het beste te bezoeken tijdens onze winter, van december t/m april. Reis je liever in een ander maand? Ook dat kan, maar voor een ontspannen strandverblijf kun je dan een extra stop aan de oostkust overwegen.

 

Accommodaties – leuk voor jou én je kinderen

Tijdens de reis verblijven jullie in sfeervolle, kleinschalige en comfortabele accommodaties. Verblijf is in familiekamers. Ontbijt is inbegrepen.

 

Voorbeelden van verblijfsplaatsen:

De rondreis – de mooiste route met baby, peuter en kleuter

Je begint de reis met een paar dagen aan het strand. Hier kun je rustig bijkomen van de reis, maar je kunt natuurlijk ook al wel iets doen om de omgeving te verkennen. Daarna reis je naar het binnenland, waar je o.a. de rots Sigiriya kunt bekijken en/of beklimmen. Vanuit je centrale ‘standplaats’ kun je verschillende uitstapjes maken. Aan het einde van je rondreis  ga je weer terug naar de kust, waar je ontspannen dagen aan het strand bijvoorbeeld kunt afwisselen met een bezoek aan het bijzondere Galle, waar je nog volop Nederlandse historie vindt.

Negombo – relaxen aan het strand (3 nachten)

Welkom in Sri Lanka, of zoal ze in Sri Lanka zeggen: Ayubowan! Letterlijk vertaald betekent dit ‘ik wens je een lang leven’. Deze uitdrukking zal je nog vaak horen tijdens jullie reis. Op de luchthaven worden jullie opgewacht door de chauffeur van onze lokale vertegenwoordiger die jullie direct naar je accommodatie brengt.

 

De komende dagen heb je vrij te besteden. Je kunt je vakantie rustig beginnen en genieten van het strand en zwembad. In Negombo is een bezoek aan de vismarkt (ochtend) inclusief, maar verder hoef je hier niet al te veel te ondernemen.

 

Gouden driehoek – tempels & jungle (4 nachten)

In circa 3,5 uur reis je van Negobo naar het binnenland. De komende dagen verblijf je op een boerderij die is ingericht als kleinschalige accommodatie. Hier heb je zo’n 2500 kokospalmen, 500 bananenbomen en honderden mango- en papayabomen, koeien en kippen. Als je het leuk vind kun je een kookworkshop volgen, in de directe omgeving kun je mooie wandelingen maken of kleine dorpjes/tempels bezoeken per tuktuk.

 

Verder is er een uitstapje naar de grottempel en markt van Dambulla gepland. Dit kun je combineren met een bezoek aan Sigiriya waar je de heilige leeuwenrots kunt beklimmen of juist Pidurangalarots, waar je een fantastisch uitzicht hebt op de beroemde leeuwenrots. Zorg er wel voor dat je een rugdrager/draagzak voor je baby of peuter. Ook staat er een bezoek aan Kandy op de planning.

 

Wil je langer blijven? Dat kan altijd. Je kunt vanaf hier bijvoorbeeld ook theeplantages bezoeken, of andere bekende tempelcomplexen.

Dambulla. Foto: Agnieszka Kowalczyk (Unsplash)

Ahangama – strand en Nederlandse historie (4 nachten)

De reis gaat verder richting de kust. Het is een lange reisroute, maar onderweg maak je een lange stop bij een olifantenproject waar je deze bijzondere dieren van dichtbij kunt zien. Op een olifant rijden doe je hier uiteraard niet, maar helpen wassen mag wel. Je kunt hier zien hoe de dieren met veel liefde worden verzorgd. Na de lunch reis je verder.

 

Het laatste deel van je vakantie heb je alle tijd om rustig aan te doen. Je kunt verschillende stranden bezoeken, suppen of kajakken in de Goviyapana rivier waar je ook de nodige wildlife kunt zien en natuurlijk bezoek je oude Hollandse fort Galle, slechts een tuktukritje van 20 minuten weg van je verblijfsplek. Wil je meer ondernemen? Je kunt ook vanaf hier theeplantages bezoeken en zelfs een safari plannen in bijvoorbeeld Uda Walawe.

Colombo (1 nacht) – mooie verblijfsplaats vlak bij de luchthaven (1 nacht)

Om de terugreis ontspannen te beginnen reis je de dag voor je vliegt alvast richting de luchthaven van Colombo. Hier overnacht je in een fijne, mooie plek niet ver van de luchthaven. Na het ontbijt de volgende dag wordt je naar de luchthaven gebracht voorafgaand aan je terugvlucht.

 

Prijsindicatie

Voor een gezin met 1 kind van 3 jaar oud en een baby jonger dan 2 jaar kwam de reissom voor het landarrangement op ca. €4.500.

 

De reissom is inclusief comfortabele accommodaties o.b.v. logies & ontbijt en alle transfers per auto met chauffeur/gids en gebruik van autostoeltjes. Reisperiode: maart 2021.

 

Ook naar Sri Lanka met je baby, peuter of kleuter?

Wil je deze reis boeken of aanpassen aan jullie specifieke wensen? Liever in wat eenvoudigere accommodaties (voordeliger!) verblijven? Andere plekken in Sri Lanka toevoegen aan je reis? Een stop-over maken in Dubai of nog genieten op een paradijselijk eiland in de Malediven? Neem vooral contact met me op. Ik help je heel graag jullie droomreis met je kinderen naar Sri Lanka te realiseren. Wil je liever een wat avontuurlijkere reis of meer zien en doen? Kijk dan ook naar mijn voorbeeldreis Sri Lanka in de meivakantie.