W

Wat te doen in Darwin (Australië) met je kinderen?

Darwin, de tropische stad in het noorden van Australië, was misschien wel de grootste verrassing van onze roadtrip met de kinderen. Vooral omdat we hiervan geen verwachtingen hadden en het echt heel leuk bleek te zijn. We hebben ons de dagen dat we hier waren heel goed vermaakt en Darwin is zeker de moeite waard tijdens een reis met je kinderen.

Wat maakt dat wij ‘fan’ zijn van Darwin? Niet alleen de sfeer, het weer en het feit dat we na 2 weken kamperen eindelijk weer eens lekker buiten de deur konden eten, maar vooral ook de leuke dingen die je er met kinderen kunt doen. Dit waren onze favorieten.

Golfslagbad bij Waterfront Park

Een groot succes bij de kinderen en ook bij ons: het golfslagbad. En als men in Australië golven maakt in een zwembad zijn het ook écht golven. Niets in vergelijking met wat wij gewend zijn in de Nederlandse zwembaden. Uren brachten we door in het water, met grote zwembanden, bodyboards of springend in de golven. Er zijn bedjes en voor de kleintjes heb je ondiepe peuterbaden en genoeg te spelen. Het allerfijnst was misschien nog wel de entreeprijs. Waar we de hele reis tegen enorme kosten aanliepen (alleen een pizza in een pub kostte al meer dan €20 en voor iedere excursie mochten we forse bedragen neertellen) was dit ronduit goedkoop. Een familieticket kost A$18 voor 2 volwassenen en maximaal 3 kinderen. Voor dat bedrag kunnen we in Nederland niet met z’n allen gaan zwemmen. Kijk hier voor meer informatie.

 

Strand bij Waterfront Park

Ga je liever voor het strand? Ook dat kan bij het Waterfront Park. Er is voldoende ruimte, het water is ondiep en kinderen kunnen hier heerlijk en veilig spelen en zwemmen. Vooral belangrijk: er zijn geen krokodillen of gevaarlijke kwallen (box jellyfish). Want dat is wel een dingetje in dit land en vooral deze stad. Op veel plekken kun je onmogelijk de zee in vanwege de gevaarlijke ‘salties’, zoutwaterkrokodillen.

Mindil Beach Market

Deze hippiemarkt aan het strand die van mei tot oktober iedere donderdag en zondag wordt gehouden mag je niet missen. Wij sprokkelden er een avondmaaltijd bij elkaar van verschillende hapjes (inclusief oer-Hollandse poffertjes) die we op het strand opaten. Tijdens het verkennen van de markt hadden we de kinderen ieder een bedrag gegeven waarmee ze voor zichzelf een souvenirtje mochten kopen. Dat gaf ze een doel om de markt af te struinen naar iets leuks om mee te nemen naar huis en is de ideale manier om je kinderen van een lokale markt te laten genieten. Kortom: een aanrader!

Aquascene

Een grote hit bij de kinderen: Aquascene. Bij vloed kun je hier tussen honderden lokale vissen staan die uit je hand eten. Hoewel de jongste in het begin wat huiverig was ging ook zij al snel over stag. Ter geruststelling: de vissen bijten niet. Check vooral wel even de tijden op de website, want deze zijn afhankelijk van de getijden.

Crocosaurus Cove

Je kunt er niet omheen in dit deel van Australië: waarschuwingen voor de extreem gevaarlijke zoutwaterkrokodillen (salties). In het echt hoop je deze niet tegen het lijf te lopen, maar je kunt natuurlijk niet naar huis gaan zonder ze toch gezien te hebben. Wij bezochten daarom deze krokodillendierentuin en dat maakte toch wel heel veel indruk op ons. Wat ongelooflijk groot en indrukwekkend zijn die salties! Nu snappen we waarom de gemiddelde Australiër zich niet druk maakt om zo’n lieflijk klein zoetwaterkrokodilletje. Dit is toch echt wel andere koek. Mis vooral het voeren niet. Niet goedkoop, maar er is voldoende te zien en doen (bijvoorbeeld ook een reptielenpark) om je een paar uur te vermaken.

foto: Crocosaurus Cove

 

Waarom Darwin nog meer leuk is voor gezinnen

Los van alle activiteiten is Darwin vooral ook een stad met een warm klimaat in de lokale winter/onze zomer (het droge seizoen), kun je er lekker eten en vonden we het leuk om een terrasje te pakken aan het eind van de dag bij de haven. Terwijl de kinderen vissen gingen kijken en voeren genoten wij van een welverdiend koel drankje bij de ondergaande zon. We hadden hier prima een dagje langer kunnen doorbrengen!

 

Zelf ook met je kinderen naar Australië?

Wil jij ook Darwin/Australië? Reis in mijn voetsporen of creëer je eigen pad. Ik help je graag een reis samen te stellen op de manier die bij jullie past. Een roadtrip per camper of huurauto, binnenlandse vluchten, de trein…. Alles kan en ik weet de mooiste plekjes. Neem vooral contact met me op om jullie wensen door te spreken.

 

Handige links

  • Als je naar Australië reist heb je altijd te maken met een flink tijdverschil. Lees hier wat je kunt doen om een jetlag zoveel mogelijk te voorkomen.
  • Voorafgaand aan ons verblijf in Darwin reden we o.a. met een 4WD over de bijzondere Gibb River Road. Een echt outback avontuur waar we zwommen bij watervallen en kampeerden op mooie plekjes. Lees hier het artikel dat ik er over schreef.