F

Familiefavoriet – Roadtrip Argentinië

Onlangs mocht ik voor een gezin een voorstel maken voor een mooie rondreis door Argentinië. Natuurlijk denk ik dan weer terug aan onze eigen reis, inmiddels al heel wat jaartjes geleden. Ik pak ons oude fotoboek er bij en lees ons reisverslag terug. Hoe zag onze reis er precies uit, waar sliepen we en hoe hebben we het destijds ervaren? Het helpt me uiteraard om een mooie reis samen te stellen maar het is tegelijkertijd heerlijk om met mijn hoofd weer even terug in Argentinië te zijn.

 

Met onze drie -toen nog- kleine kinderen, Indy (4), Lukas (2) en Eva (1) hebben we een maand door Argentinië gereisd, om precies te zijn in mei 2007 (ja zo lang terug alweer….). Maar ondanks dat het al lang geleden is, lijkt de bestemming nauwelijks te zijn veranderd. Het noordwesten van het land, het gebied rond Salta, is nog steeds relatief onbekend maar ongetwijfeld net zo mooi en de accommodaties waar we destijds verbleven bestaan nog altijd en zou ik zo weer uitkiezen.

 

Hoe zag onze reis er uit?

Onze reis is opgebouwd in 5 delen. De eerste week verblijven we in Buenos Aires in het centrum van de stad en op een boerderij in de Pampa´. We verkennen de stad, die verrassend kindvriendelijk blijkt te zijn. Maar ook voor volwassenen is het een heerlijke stad waar je je zonder problemen een week kunt vermaken. Reis je met grotere kinderen? Dan sla je kindermuseum over en ga je lekker fietsen met een Nederlandse gids.

 

Vanuit Buenos Aires gaan we voor een paar dagen naar de pampa, het platteland, waar we de gauchos zien. Wij verbleven op een estancia, maar je kunt ook een dagtocht maken. Het is een toeristische activiteit die we eerder nooit gemaakt zouden hebben (en nu misschien ook niet meer), maar samen met de kinderen hebben we er heel veel plezier aan beleefd en het geeft zeker ook een inkijkje in een deel van het leven dat ook zeker bij Argentinië hoort. Klik hier om ons reisverslag over Buenos Aires & de pampa te lezen.

 

Met een binnenlandse vlucht gingen we naar Salta, waar we met een huurauto van Salta naar La Rioja reden. Dit gebied heeft zonder twijfel het meeste indruk op ons gemaakt. De koloniale stadjes, de indrukwekkende bergen, de indianencultuur, de slaperige dorpjes en telkens weer die mooie routes die we met de auto reden. Het was hier zo ontzettend mooi!!! Klik hier om ons reisverslag over Salta en omgeving te lezen.

 

Nadat we het gebied ten noorden van Salta hebben verkend reizen we richting het zuiden waar we indrukwekkende routes door natuurparken rijden en het wijngebied bij Cafayate bezoeken. Klik hier om ons reisverslag over Cachi & Cafayate te lezen.

 

Ten zuiden van Cafayate reden we nog naar twee natuurparken die nog wat meer buiten de gebaande paden liggen. Hadden we dit kunnen/willen missen? Ja en nee. Het was ver rijden. Maar tegelijkertijd hebben we hier wel mooie dingen én de condor gezien. En La Rioja, waar we alleen kwamen voor de binnenlandse vlucht, bleek een heel leuk stadje te zijn. Klik hier om ons reisverslag over Talampaya & La Rioja te lezen.

 

Daarna vervolgden wij onze reis naar Iguazu (met een binnenlandse vlucht). We bezochten de watervallen van Braziliaanse zijde en brachten ook een paar dagen in de jungle in Argentinië door. Ook niet heel gebruikelijk, maar een leuke toevoeging aan de reis en weer heel anders dan de andere gebieden waar we deze reis verbleven. Nog nooit in mijn leven heb ik ergens zoveel vlinders gezien. Klik hier om ons reisverslag over Iguazu & de jungle te lezen.

 

En Patagonië dan?

In verband met onze reisperiode (mei), moesten we dit deel van het land overslaan. En dat terwijl dat eigenlijk de reden voor ons was om naar Argentinië te reizen. Nog steeds staat Patagonië bovenaan mijn bucketlist, maar vooral het noorwesten van Argentinië heeft ons zo verrast dat we het deze Patagonië tijdens deze reis geen seconde gemist hebben.

 

Wat ik vooral heel fijn vind om terug te lezen in onze oude verslagen is hoe we dit als gezin samen beleefden. Ook al waren de kinderen nog heel klein, zij hebben net zo goed als wij genoten van deze ervaring en het samenzijn. Het plezier dat ze hadden spat van alle foto’s, maar ze weten zich ook nog steeds verrassende dingen te herinneren.

 

Wil je ook op zo’n bijzonder avontuur met je kinderen?

Ik help je graag een mooie reis die bij jullie past samen te stellen. Naar Argentinië of een van de vele andere mooie plekken op de wereld! Neem contact met mij op als ik je kan helpen. Je kunt me bereiken per mail, telefoon of what’s app.